Hvis du bruger Facebook aktivt i din markedsføring, så er annoncering på Facebook ikke kun en god ide, men en nødvendighed for at nå ud til din målgruppe og opnå dine mål. Og med nogle gode råd med på vejen, når du nemmere dine mål.

Når du vælger at annoncere på Facebook, så kan du både nå en stor målgruppe for et rimeligt budget, men du risikerer også at bruge et stort budget på ikke at opnå særlig gode resultater. Det handler kort sagt om at forstå mediet for at opnå det bedst mulige resultat.

Derfor har vi samlet 5 gode råd, som du bør have i mente, når du selv arbejder med annoncering på Facebook.

 

#1 Hav et formål med din annoncering

Start altid med at overveje formålet med din annonce.Hvad vil du opnå med din annoncering?

Vil du have mere trafik, f.eks. til din hjemmeside, vil du have interaktion med dit opslag, vil du indsamle leads eller noget helt andet?

Når du har styr på formålet med din annoncering, så kan du vælge den annoncetype, som passer bedst til dit formål. Der er nemlig vidt forskellige typer af annoncer, og vælger du den rigtige, får mest muligt ud af din annoncering.

 

#2 Hold igen med boost-funktionen

Mange foretrækker at bruge Boost-funktionen. Det er en hurtig måde at få budskabet pushet ud til mange mennesker.

MEN, funktionen fungerer bedst til at ramme din egen følgerskare. Derfor bør du kun bruge boost, hvis du vil henvende dig til eksisterende følgere.

Ønsker du derimod at målrette en annonce mod nye segmenter eller en mere defineret målgruppe, så er det Facebooks annonceadministrator, der fungerer bedst. Annonceadministratoren er et værktøj, som gør det muligt at målrette dine annoncer meget specifikt mod en bestemt målgruppe.

Anvender du alligevel boost-funktionen, så sørg for at oprette nogle prædefinerede målgrupper du kan bruge, når du booster.

 

#3 Vælg et billede, der giver blikfang

Dit billede eller video er noget af det vigtigste i din annonce.

Det er her, du skal skabe blikfang, ramme din målgruppe og giver dem lyst til at læse mere og evt. klikke sig videre. Og du har ganske kort tid til at skabe fokus og blive set i et newsfeed, der ofte oversvømmes af budskaber.

Sørg for at billedet passer til målgruppen.

Sørg også for at bruge billeder og/eller videoer i det korrekte format.

Og gerne i Facebooks nye større format (kvadrat), hvor du får endnu mere spalteplads over for din målgruppe.

Vær desuden opmærksom på, ikke at overplastre dit billede til med tekst. For meget tekst på et annoncebillede bliver registreret som spam af Facebook. I værste fald risikere du, at din annonce bliver afvist, eller rækkevidden bliver mindre.

Ekstra tip: Facebook har et værktøj, hvor du kan uploade dit billede, inden du bruger det i den annonce. Værktøjet vurderer, om du har for meget billedtekst. Du finder værktøjet her.

 

#4 Skriv en overskrift, der fanger

Din overskrift er ligesom billedet med til at fange og fastholde din målgruppe. Så brug noget tid på at finde frem til den helt rigtige overskrift til din annonce.

Sørg for at din overskrift er klar, kort og præcis og gerne med et ord, der inviterer til handling som f.eks. prøv, læs, lær.

 

#5 Splittest dine annoncer

Intet er eksakt videnskab på nettet, så benyt dig af Facebooks mulighed for at splitteste dine annoncer.

Splittest betyder, at du f.eks. kan oprette to annoncer mod samme målgruppe. Brug forskelligt billede, overskrift og tekst, og se hvilken annonce, der virker bedst.

Derved opnår du større kendskab til, hvad der præcist rammer din målgruppe og hvilke billedtyper, overskrifter og indhold, der motiverer dem til handling.

Omvendt kan du også teste forskellige målgrupper af med det samme indhold.

Og husk at bruge den viden du opnår gennem splittests! Det gør det nemmere at opnå det mål, som du selvfølgelig har sat, før du begynder at annoncere.

 

Med disse 5 gode råd kommer du langt med din annoncering på Facebook. Har du brug for hjælp til at komme videre med Facebook annoncering til præcis din målgruppe? Læs her, hvordan Makers kan hjælpe dig med Facebook annoncering.