One size fits all-løsninger dur ikke

Vi har for længst erfaret, at ikke to virksomheder er ens. Derfor er hvert projekt en unik (og spændende) udfordring, som resulterer i skræddersyede løsninger.

Klar med support

Med vores serviceaftale sørger vi for, at din Headless-løsning altid er opdateret med de nyeste sikkerhedsinstallationer og moduler.

+15 års digital erfaring

Vi er et veletableret bureau i konstant udvikling. For teknologien forandrer sig nonstop, og vi følger med. Vi nørder om ny viden og opbygger nye kompetencer.

Headless CMS kort fortalt: Et omnichannel-vidunder

Headless CMS er et begreb, der dækker over webløsninger, hvor backend og frontend er adskilt.

Det vil sige, at backenden, hvor du opretter og administrerer dit data, billeder og tekst ikke har noget fast visuelt output i form af en hjemmeside eller en app. Den er ”hovedløs” – eller Headless, som man betegner det på engelsk. I stedet giver Headless CMS dig mulighed for at tilkoble flere forskellige frontends (”hoveder” – eller visuelle outputs).

I praksis betyder det, at du kun behøver at oprette dit indhold ét sted, før du kan skubbe det ud til din hjemmeside, til din mobilapp, din chatbot, til smartwatches, digitale infoskærme og uendeligt mange andre kanaler.

Det står i skarp kontrast til traditionelle CMS-systemer, hvor frontend og backend er tæt integreret og dermed udgør et lukket system, som kræver, at du skal oprette al dit indhold én gang for hver eneste kanal, du vil udkomme på. Det er både tidskrævende og bøvlet.

Headless CMS er derfor en drøm for enhver, der ønsker at blive en moderne omnichannel-virksomhed, idet det sparer dig og dine kollegaer for umådeligt mange timers arbejde.

Dyk dybere ned i fordelene ved Headless CMS her. 

Spørg en Headless-udvikler

Headless teknologi er nyt for mange. Det er derfor intet under, hvis du sidder med et hav af spørgsmål eller har behov for lidt mere baggrundsviden og indsigt i de bagvedliggende mekanikker.

Skulle der være selv det mindste, er du derfor velkommen til at tage fat i Thomas, som er vores altid skarpe udviklingschef.

Hiv fat i Thomas
Skriv til Thomas
Ring til Thomas på

Få fænomenal hastighed med Headless-teknologi

Headless CMS kan andet og mere end at være en omnichannel-motor.

Ofte anbefaler vi Headless til mere komplekse og tunge løsninger. Det gør vi, fordi Headless CMS er i stand til at håndtere store mængder data – helt uden at gå på kompromis med loadinghastighed og brugeroplevelsen.

Forklaringen er teknisk tung og handler om forskellige former for webrendering. Men den snak gemmer vi til en anden god gang.

Sådan bliver din Headless-løsning en succes

Med Headless får du med garanti en teknisk stærk løsning.

Men teknik kan ikke stå alene. Strategien, UX-designet og det øvrige indhold spiller en lige så stor rolle for brugeroplevelsen – og dermed din succes.

Derfor starter vi ethvert projekt med en fælles workshop. Her dykker vi ned i din forretning og din målgruppes behov, udfordringer og adfærd.

Vi kommer til at stille spørgsmål, lytte og brainstorme forskellige idéer, og på baggrund deraf sætter vi i fællesskab rammerne for projektet.

Undervejs kommer vi også til at sætte fokus på alt fra din visuelle identitet til nyttige funktioner og integration af eventuelle forretningssystemer. Det sikrer, at du får en velfunderet og gennemført løsning.

Det får du

Strategisk UX-design

Når en bruger bevæger sig ind på din digitale løsning, har vedkommende med garanti et mål.

Det kan være alt fra at finde noget bestemt information til at uploade dokumentation, oprette et abonnement, købe et produkt, booke et møde, gøre brug af en funktion og meget andet.

Med UX-design sikrer vi, at brugerne kommer let og elegant fra A til B. Det gør vi ved at gennemtænke alt fra menustrukturen til placeringen af knapper og brugen af effekter.

På den måde skaber vi en god brugeroplevelse og glade kunder.

Digital brandidentitet

Vi forholder os altid til dine visuelle guidelines, når vi designer og skaber din nye Headless-løsning.

På den måde sikrer vi en rød tråd til dine øvrige touch points.

Men vi tillader os også en vis kreativ frihed. Det gør vi, fordi det digitale format kræver, at der tænkes i flere dimensioner set i forhold til statiske ikke-interaktive formater. Men vi inkluderer dig naturligvis i processen, og designet er ikke færdigt, før du er fuldt tilfreds.

Skræddersyede funktioner

Med Headless CMS er der uendelige mange muligheder for at lave specialudviklede funktioner og skræddersyede løsninger.

Det skyldes i høj grad, at teknologien tillader os at kombinere forskellige kodesprog og derved benytte elementer fra hele den digital verden.

Samtidig er vores Headless-udviklere og strategiske konsulenter aldrig blege for at sætte deres fantasifulde skabertrang i sving og give sig i kast med helt unikke features, der gør din løsning endnu bedre.

Integration til ERP, PIM, DAM etc.

Vi sigter altid efter at gøre din hverdag så let som muligt.

Derfor sørger vi naturligvis for, at dine forretningssystemer og øvrige kanaler bliver godt integreret med din nye Headless-løsning.

Integrationen sikrer, at flere ad hoc-opgaver optimeres og automatiseres, så du sparer tid og kan fokusere på andre værdiskabende opgaver.

Service og support

Alle digitale løsninger skal løbende holdes ved lige og opdateres.

Det gælder også de hovedløse af slagsen.

Men bare rolig. Vi står altid til rådighed for løbende support, og vælger du en af vores service-aftaler, sørger vi for, at du har de nyeste sikkerhedsinstallationer, og at eventuelt forældede moduler skiftes ud.

Så får du maksimal sikkerhed – helt uden at løfte en finger.

Bliv klar til fremtiden med Headless

Teknologien og tidens trends forandrer sig non stop.

Så vi kan godt forstå, hvis du stiller dig selv spørgsmålet: Er Headless bare en midlertidig dille?

Til det vil vi gerne svare et klart og rungende nej. Tværtimod.

Faktisk får du med Headless CMS den nok mest fremtidssikrede løsning på markedet. Det skyldes, at Headless-løsninger opbygges af mange enkeltstående microservices – eller små klumper af kode – som lever uafhængigt af hinanden. Det er i kontrast til traditionelle CMS-systemer som fx Magento, der er skabt af én stor sammenhængende kodebase, der omfatter samtlige moduler, funktioner og features (”services”).

Da microservices lever adskilt og ikke påvirker hinanden, er det nemt at fjerne, udskifte og tilføje flere gradvist, som ny teknologi kommer til. Det gør det enormt fleksibelt og ruster jer til alt – uanset, hvad fremtiden må bringe.

Bliv endnu klogere på, hvordan en Headless-løsning grundlæggende er bygget op her.

Lad os tale om dine muligheder

Skal du vælge Headless? Eller et traditionelt system? Hvilke muligheder og begrænsninger følger der med hver især? Og hvilket et kan bedst løfte den konkrete opgave, du står med?

Det kan nogle gange være svært at gennemskue, for der er som bekendt fordele og ulemper ved alt. Det bedste, du kan gøre, er at tage en snak med en konsulent. Og her melder vi os helt frivilligt.

Som digitalt bureau arbejder vi dagligt med mange forskellige systemer. Det betyder, at vi ikke på forhånd har nogen præferencer, og vi forsøger ikke at skyde dig noget i skoene. Vi er med andre ord mere interesseret i at løse jeres specifikke problemer end at presse en bestemt løsning ned over jeres problemer.

Vi vil som oftest opfordre til en workshop, hvor vi har tid til at gå i dybden med dit projekt. Workshoppen ender ud i en rapport, der blandt andet indeholder en konkret kravsspecifikation og tekniske anbefalinger.

Workshoppen er ikke bindende – og du kan efterfølgende gøre med rapporten, som du vil. Men vi vil selvfølgelig elske at følge projektet helt til dørs.

FAQ om Headless CMS

Hvad er NUXT Headless CMS?

Du har måske hørt om NUXT.js og Vue.js i forbindelse med snakken om Headless. Og hos Makers benytter vi begge dele.

NUXT.js er et framework baseret på Vue.js, som i sig selv også er et framework. Man kan derfor sige, at NUXT.js er et framework til et framework. Og ja, det lyder allerede kompliceret. Men i praksis giver det sådan set ”bare” vores webudviklere et sæt værktøjer eller redskaber, som gør deres arbejde med udvikling af frontends (”heads”) en hel del lettere og mere overskueligt.

Eksempelvis har NUXT.js en autoimport-feature, ligesom NUXT.js selv genererer Vue-router-konfigurationer.

Summa summarum er, at udviklerne sparer tid på at udvikle din Headless-løsning – og det er jo på alle måder en fordel. Også for dig.

NUXT.js har desuden nogle fordele i forhold til loadhastighed og SEO, som styrker brugeroplevelsen og øger din synlighed på Google. Mere om det en anden gang.

Eksempler på kendte virksomheder, hvis løsninger er bygget i Nuxt.js er blandt andet: Adidas, Audi og Eurosport.

Hvad er Electron Headless CMS?

Electron.js er på mange måder ligesom NUXT (Se ”Hvad er NUXT Headless CMS?”).

Det er altså et framework i JavaScript -familien (JS), som vores udviklere benytter til at udvikle frontends (”heads”) til din Headless-løsning.

Men hvor NUXT er målrettet udviklingen af webapps, som tilgås gennem en browser, så bruges Electron.js til at bygge native apps, der kan ligge på dit skrivebord og fungerer uafhængigt af din browser og styresystem.

Kendte eksempler på skrivebords-applikationer, som er udviklet ved brug af Electron.js er blandt andet Skype, Slack og Trello.

Er Headless CMS dyrt?

Som med alle andre løsninger varierer prisen på et Headless naturligvis af, hvad løsningen skal indeholde af funktioner og effekter.

Det tager typisk længere tid at udvikle en Headless-løsning end en traditionel monolitisk løsning, fordi hvert enkelt komponent skal håndteres og opsættes hver for sig. Derfor kan du ofte opleve en højere startpris på et Headless CMS.

Men på sigt vil Headless sjældent være dyrere end så mange andre løsninger. Det skyldes blandt andet, at det er mindre tidskrævende at rette fejl og vedligeholde Headless CMS-systemer.

Hvad er Node Headless CMS?

Node.js vil af og til blive nævnt i forbindelse med Headless.

Node.js er et værktøj (eller et framework om du vil), som vores udviklere benytter til at kode og skabe backeend-delen (den bagvedliggende administration) af din Headless-løsning.

Der er flere fordele ved at benytte Node.js.

Blandt andet rummer det et stort open source-bibliotek og moduler, så man nemt kan tilføje ekstra funktionalitet til ens løsning.

Node.js er desuden populært på grund af sin innovative concurrency model (”samtidighedsmodel”), der gør en Node-løsning i stand til hurtigt og effektivt at håndtere mange tekniske opgaver/anmodninger på én gang. På den måde kan den let skaleres og vil være i stand til at varetage mange forespørgsler og brugere på samme tid – uden at påvirke ydeevnen.

Der er mange kendte platforme, som er bygget på Node.js. Det gælder blandt andet LinkedIn, Paypal, Netflix og Uber.

Hvad er Headless vs. Decoupled CMS?

Udtrykkene “Headless” og “Decoupled CMS” bliver ofte brugt i flæng.

Fælles for dem begge er, at frontend og backend er adskilt, og at der kommunikeres via såkaldte APIer.

Men der er grundlæggende forskelle i den bagvedliggende infrastruktur, som giver dem hver især deres styrker og svagheder.

Et Decoupled CMS er ikke bygget til at være Headless. Det er i højere grad baseret på et traditionelt, monolitisk system med et API bygget ovenpå. Man tager altså udgangspunkt i systemet først og APIet bagefter. Det vil sige, at man skaber datastrukturen, inden man overvejer, hvordan denne data skal leveres til brugeren på en skærm.

Omvendt er et Headless CMS bygget med udgangspunkt i API’erne. Det betyder, at man strategisk overvejer, hvilket data og hvilke funktioner løsningen skal bestå af, og hvordan disse skal leveres til brugeren – inden man bygger datastrukturen. Det giver Headless CMS en enorm fleksibilitet og større kontrol, end man kan se med nogen anden digital løsning.

Er Headless CMS sikkert?

Det kan du tro!

Faktisk er sikkerhed en af forcerne ved Headless – og det kommer alt sammen ned til brugen af API’er. API’erne fungerer primært som specialiserede budbringere. Men mere teknisk set er et API en form for protokol, der leverer bestemte informationer, når nogle skarpt definerede krav er opfyldt. Derfor kan API’er tjene et stort sikkerhedsmæssigt formål.

API’er kan fx begrænse adgangen til bestemte datakilder og forhindre systemer i at tilgå information og udføre uautoriserede handlinger. De kan også administrere autorisationskontrol og sikre, at kun godkendte brugere får adgang til systemet og meget mere.

Med andre ord: Hvis du bekymrer dig om sikkerhed, kan du trygt vælge en Headless-løsning.