Bliver din hjemmeside eller webshop markeret ”ikke sikker”? Eller har du hørt fra dine besøgende, at de har fået en advarsel? Læs med her og få svar på hvornår, og hvorfor det sker.

Google indførte fra januar 2017 en ny regel, som skal øge sikkerheden omkring hjemmesiders brug af personlige informationer om besøgende. Reelt betyder det, at brugere på Google Chrome bliver advaret, hvis du indsamler informationer så som adgangskoder og kreditkortoplysninger, og du ikke har en krypteret https forbindelse. Det øger ikke lige frem tilliden til din virksomhed – tværtimod!

Sikkerhedsadvarsel i Google Chrome

Tjek om dine besøgende bliver advaret

De fleste hjemmesider og webshops i dag har ikke en krypteret https forbindelse – så det er muligt at dine besøgende bliver advaret. Men det er heldigvis hurtigt og nemt at undersøge – også fra bag skrivebordet. Du skal overveje følgende to spørgsmål:

1) Indsamler du informationer om dine kunder?

Hvis du beder dine besøgende om at indtaste navn, adresse, e-mail eller kreditkortoplysninger – så bliver dine besøgende advaret. Det er nemlig de oplysninger, som Google vil beskytte fra eventuelle hackere.

(Det skal dog nævnes, at Google i fremtiden planlægger at indføre advarslen, uanset om du indsamler oplysninger eller ej.)

2) http eller https i din URL?

Kig på din URL. Står der http://www.ditnavn.dk eller står der https://www.ditnavn.dk? Forskellen ligger i http og https. Hvis din hjemmeside eller webshop bruger https, så er du i sikre hænder. Men hvis der kun står http, så bliver dine besøgende advaret med ”ikke sikker”. (Er det ikke synligt ved første blik, kan du forsøge at kopiere din URL, og indsætte den et andet sted. Så vil du kunne se, om du har http eller https.)

 

Hvad betyder http og https?

De to tekniske forkortelser står for henholdsvis ”HyperText Transfer Protocol” (http) og ”HyperText Transfer Protocol Secure” (https). Navnet på den sidste afslører lidt pointen i hele vores blogindlæg.

Forkortelserne http og https definerer den måde, internet browsere (såsom Internet Explorer, Chrome, Safari, Firefox m.fl.) overfører oplysninger til en server.

http beskytter ikke de oplysninger, som sendes fra hjemmesiden til serveren. https overfører oplysninger i en krypteret tilstand, som beskytter oplysningerne fra at blive stjålet, når de sendes til serveren.

 

Hvordan sikrer du dine besøgende?

Du skal installere et SSL certifikat, hvilket er en form for sikkerhedscertifikat til din hjemmeside eller webshop.

Er du ikke teknisk og har svært ved at følge med i http og https, kan du sikkert få hjælp hos dine udviklere eller din hostingpartner.

Selve SSL certifikatet til https findes der flere forskellige varianter af, både betalt og gratis. Vi anbefaler SSL-udbyderen Let’s Encrypt, som tilbyder et gratis certifikat.

 

Har du stadig spørgsmål?

Du kan læse mere om SSL-certifikater her. Vi kan selvfølgelig også hjælpe med SSL certifikat til din side/shop.

Ring til os på tlf. 8799 0009 eller skriv til [email protected].